Wachtwoorden… tja, dat ook nog!

Beveiliging

Wij doen er alles aan om jouw website en webshop uitstekend te beveiligen aan de ‘back-end’. De zwakste schakel zijn meestal de mensen die een systeem gebruiken. Draai je een webshop of website in Magento 2, WooCommerce of Magento 2? Stel dan een goed én uniek wachtwoord in.

Te veel wachtwoorden? Eenvoudig opgelost!

Het is een opendeur, maar de noodzaak is groot: kies voor elke dienst die je gebruikt een goed en vooral uniek wachtwoord in. Het is niet ongewoon dat je meer dan 500 unieke wachtwoorden nodig hebt voor al je diensten: onmogelijk om zelf bij onthouden. De oplossing is gelukkig eenvoudig! Gebruikt een goede wachtwoordbeheerder. In combinatie met ‘verificatie in twee stappen’ (meer info hier) ben je meteen het beste jongetjes van de klas! Klinkt overbodig? Nee: veiligheid gaat boven alles, zeker als het gaat om je bedrijfsvoering en informatie over jouw klanten.

Wachtwoordbeheerder

Laat alles wat met wachtwoorden te maken heeft over aan een goede wachtwoordbeheerder (bekend als de ‘sleutelhanger’ bij Mac- of op je iPhone/iPad). Goede wachtwoordbeheerders zijn bijvoorbeeld Roboform of LastPass. Dankzij een wachtwoordbeheerder heb je altijd een veilig wachtwoord op al je apparaten en je hoeft er maar één te onthouden: je ‘masterwachtwoord’. Dit masterwachtwoord beveilig je uiteraard met ‘verificatie in twee stappen’.

Bedrijfswachtwoorden

Voor bedrijven is een ‘business-versie’ van een wachtwoordbeheerder een aanrader, bijvoorbeeld RoboForm for Business. Je kunt per medewerker toegang geven tot diensten/websites die voor je bedrijfsvoering nodig zijn. Het is zelfs mogelijk om medewerkers toegang te geven tot de wachtwoorden zonder dat de medewerkers de wachtwoorden kunnen zien of kopiëren/plakken.

Een goed wachtwoord is niet voldoende…

Een goed wachtwoord is tegenwoordig niet meer voldoende om je gegevens veilig te houden. Gelukkig voeg je eenvoudig een extra beveiligingslaag toe! Lees hier alles over ‘verificatie in twee stappen’.