Veelgestelde vragen over…

Domeinnamen en domeinnaamregistraties

We krijgen regelmatig vragen over domeinregistraties. Op deze pagina een paar zaken die handig zijn om te weten.

Eigenaar van domein

De eigenaar van een domein wordt ook wel de ‘domeinhouder’ genoemd. Als u een domeinnaam via ons afneemt wordt het domein geregistreerd op uw naam en bent u de eigenaar (houder) van het domein. In sommige situaties (bijvoorbeeld bij calamiteit of spoed) registreren wij een domeinnaam op onze bedrijfsnaam. Dit houdt niet in dat wij de eigenaar zijn (al lijkt dit op papier wel zo): u bent en blijft eigenaar van de domeinnaam die u bij ons afneemt.

Houder- en andere info aanpassen

Als u de gegevens van uw domeinnaam (houdergegevens) wilt laten aanpassen kunt u dit doorgeven aan ons via [email protected].

Buitenlandse domeinnamen

Voor sommige buitenlandse domeinextensies (bijvoorbeeld .de) is een tussenpartij in het land van de domeinnaam verplicht. Dit wordt ook wel een ‘trustee’ genoemd. Hier hoeft u verder niets mee, wij regelen alles voor u. Sommige ‘trustees’ rekenen een klein bedrag voor deze dienstverlening.

Administratief- en technisch contactpersoon

Wij noteren bij de registratie altijd onze gegevens bij administratief- en technisch contactpersoon. Ook gebruiken wij ons e-mailadres en telefoonnummer bij de gegevens van de domeinnaamhouder. Dit voorkomt sommige spookfacturen en u wordt niet lastiggevallen met technische meldingen of malafide bedrijven die domeinnaameigenaren iets proberen aan te smeren.

Domeinnaam verhuizen naar VANIMEDIA

Als u een domeinnaam wilt verhuizen naar VANIMEDIA hebben wij de verhuissleutel (ook wel ‘verhuistoken’ genoemd) nodig. Deze kunt u bij uw huidige aanbieder aanvragen of opzoeken in een controlepaneel. Wij kunnen hierbij assisteren.

Domeinnaam wegverhuizen

Als u een domeinnaam wilt wegverhuizen naar een andere aanbieder hebt u een verhuissleutel (ook wel ‘verhuistoken’ genoemd) nodig. De token kunt u bij ons aanvragen via [email protected].

Verhuizen zonder geldige verhuistoken

In veel gevallen is het mogelijk om een domeinnaam weg te verhuizen zonder dat u hiervoor een token heeft (bijvoorbeeld als u in conflict bent met een websitebouwer of hostingpartij). Neem contact met ons op, wij kunnen dit traject voor u inzetten & begeleiden.

145806

Domeinnaam registreren?

Wilt u een domeinnaam vastleggen? Wij regelen alles. Een belletje is voldoende.