Let op: het ophalen van externe e-mail in Gmail werkt (soms) niet goed (meer). We raden het af om deze ‘truc’ te gebruiken. Wilt u Gmail wel gebruiken als ‘mailprogramma’ voor uw zakelijke domein? Dan biedt Google Workspace de enige stabiele oplossing! Neem contact op als u wilt dat wij de inrichting hiervan begeleiden.

Voeg een pop-account toe aan uw Gmail-account zodat u alles op één plek binnenkrijgt

Stappenplan mail ophalen en bewaren in Gmail

Soms kan het gemakkelijk zijn om het emailverkeer via Gmail te laten lopen. Gmail heeft de functionaliteit om een bestaand emailaccount toe te voegen aan uw account binnen Gmail. We leggen uit hoe u dit zelf kunt instellen.

Stap 1

Ga naar gmail.com en meld u aan.

Zodra u ingelogd bent gaat u naar het gereedschapsicoontje rechts op de pagina. Klik hierop en kies Instellingen.

Vergroten: klik op afbeelding

Stap 2

U komt nu op een nieuwe pagina terecht. Selecteer boven in het menu Accounts en import. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om een eigen POP3-account toe te voegen. Klik op Een e-mailaccount toevoegen.

Vergroten: klik op afbeelding

Stap 3

Er opent nu een nieuw venster. In dit venster geeft u uw emailadres in en klik op Volgende.

Vergroten: klik op afbeelding

Stap 4

U dient uw emailgegevens in te voeren. Bij gebruikersnaam en wachtwoord geeft u uw eigen emailadres en het bijbehorende wachtwoord op, bijvoorbeeld [email protected].

Zorg dat bij POP-server het adres mail.zxcs.nl wordt ingevuld. Daarnaast selecteert u poort 995.

Verwijder het vinkje bij Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten om te voorkomen dat uw mailbox (bijvoorbeeld die van [email protected]) ‘volloopt’.

Plaatst een vinkje bij Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken (…).

Plaats een vinkje bij Binnenkomende berichten labelen om automatisch een label toe te voegen aan berichten die binnenkomen via de externe pop-mailbox.

Klik op Account toevoegen.

Vergroten: klik op afbeelding

Stap 5

Alleen ontvangen: Hiermee is uw Gmail ingesteld en wordt uw mail (bijvoorbeeld van [email protected]) automatisch opgehaald door Gmail.

Ontvangen én verzenden: Als u ook namens uw mailaccount (bijvoorbeeld [email protected]) e-mail wilt kunnen versturen (dus ontvangen én verzenden) kiest u Ja, ik wil ook e-mail kunnen verzenden (…) en volgt de stappen hiervoor op het scherm.

Klik nu op Ja, ik wil e-mail kunnen verzenden als (…) om ook berichten te kunnen versturen namens de externe popmailbox.

Klik op Volgende.

Vergroten: klik op afbeelding

Stap 6

Geef bij SMTP-server de volgende gegevens in: mail.zxcs.nl. Selecteer poort 465 en geef weer de inloggegevens van uw emailaccount in. Daarnaast selecteert u Beveiligde verbinding via SSL.

Bevestig met Account toevoegen.

Vergroten: klik op afbeelding

Stap 7

Hiermee is uw Gmail ingesteld en wordt uw mail (bijvoorbeeld van [email protected]) automatisch opgehaald door Gmail. Ook kunt u versturen namens uw mailadres via Gmail (bijvoorbeeld van [email protected]). Bij het opstellen van een nieuw bericht in Gmail kunt u een ander mailadres kiezen als afzender.

Hulp nodig?

Als er nog vragen of wensen zijn kunt u contact met ons opnemen.