verhuizing domeinnaam, mail, website en hosting

Informatie over ‘website verhuizen’

Verhuizen naar VANIMEDIA

Wij regelen alles en nemen contact met u op voor de benodigde gegevens. Om een domeinnaam naar ons toe te verhuizen is een verhuistoken nodig. Deze kunt u aanvragen bij uw huidige hostingpartij. U blijft altijd eigenaar van de domeinnaam. Uw e-mail kunnen we probleemloos migreren naar onze servers. Een mailoplossing via Office 365 of G-Suite is uiteraard mogelijk en kunnen we volledig voor u regelen.

Voorkom dubbele kosten

Sommige bedrijven laten abonnementen stilletjes doorlopen, ook als u de diensten niet meer gebruikt (bijvoorbeeld na een wegverhuizing van een domein). Controleer de facturen en voorwaarden van uw huidige aanbieder om na te gaan welke diensten u afneemt en hoe de opzetprocedure werkt.

Voorbeeld
Als wij uw hosting regelen voor uw website, mail en domeinnaam in beheer hebben zijn de volgende kosten bij een derde partij meestal overbodig:

  • Website hosting.
  • Extra opslagruimte website, pop, et cetera.
  • Extra bandbreedte voor hosting.
  • Back-up van website.
  • Domeinnaamregistratie.

Verlies uw mailarchief niet!

Tip: Beëindig uw abonnement in overleg met ons en nooit voordat uw nieuwe website live is. Veel aanbieders bundelen domeinnaam, hosting en e-mail in één abonnement. Als dit abonnement wordt beëindigd raakt u mogelijk uw mailarchief kwijt omdat dit draait binnen het abonnement. Wij kunnen, indien gewenst, uw mail migreren en overzetten.

Mocht u ooit bij ons weggaan, dan verlenen we uiteraard alle medewerking. In tegenstelling tot veel andere zakelijke dienstverleners hanteren wij korte opzegtermijnen. De opzegtermijn van diensten die u bij ons afneemt vindt u op uw facturen, bijvoorbeeld één maand of één jaar. Om uw domeinnaam te verhuizen naar een andere partij hebt u een verhuiscode nodig.  Zodra alle financiële verplichtingen voldaan zijn kunt u de verhuiscode bij ons aanvragen. Belangrijk: bij het beëindigen van hostingdiensten vervallen meestal alle gekoppelde diensten. Als u dus een domeinnaam, website en mail bij ons afneemt en u stapt op naar een derde partij is

het goed om te weten dat de mail correct moet worden ingesteld bij deze partij. Laat ook oude mail overzetten van onze servers naar de nieuwe servers bij de nieuwe aanbieder van uw diensten. Als u advies nodig hebt over een ‘wegverhuizing’ kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.