kleinere bestanden = snellere laadtijd = geen ergernis bij uw websitebezoekers

Foto’s verkleinen & optimaliseren voor websitegebruik

1. Het probleem

Smartphones en digitale camera’s maken prachtige foto’s, maar zorgen ook voor ‘reusachtige’ fotobestanden. Dit is slecht voor de laadtijd van uw website. Ook het toevoegen van foto’s via WordPress of Magento neemt veel tijd in beslag.

2. De oplossing

We raden dan ook aan om de afbeeldingen eerst te verkleinen en optimaliseren.

3. Hoe dan?

Download en installeer Image Resizer for Windows (gratis) via deze website om uw foto’s te verkleinen of gebruik Bulk Resize Photos (dan hoeft u niets te installeren!). Om foto’s te optimaliseren adviseren we de onlinedienst TinyPNG. Ook deze oplossing is gratis, maar wel beperkt tot maximaal 20 foto’s per ‘optimalisatie ronde’.

4. Even voordoen?

Kijk onze korte instructievideo van ca. 3 minuten en u weet direct hoe u uw foto’s snel verkleint en optimaliseert.

Gratis foto’s voor uw website

Op zoek naar gratis foto’s voor uw website? Lees hier waar u deze gratis & legaal vindt. Let op: pluk nooit zomaar foto’s ‘van Google’ voor uw website. Lees hier wat er kan gebeuren als u dit advies in de wint slaat, velen gingen u voor.

140945

Hoe klein is klein?

We gebruiken in de instructievideo vier voorbeeldfoto’s die samen 20 MB (!) in beslag nemen. Dit is veel te groot voor websitegebruik. Na het verkleinen met Image Resizer for Windows blijft er minder dan 0,7 MB over. Na een extra optimalisatie met TinyPNG (optioneel) zijn de vier afbeeldingen verkleint tot minder dan 0,4 MB. Uiteraard werken we in het voorbeeld met kopieën en blijven de originele afbeeldingen behouden. Gaat de kwaliteit achteruit? Ja en nee: de foto’s zijn niet meer goed af te drukken, maar wel volledig geoptimaliseerd voor schermweergave. Dit levert fotobestanden op met een uitstekende verhouding tussen bestandomvang/schijfruimte en prachtig worden getoond op computer, tablet en smartphone.