Controleer de technische instellingen van uw mailserver

Help, mijn e-mailadres wordt als ‘spam’ herkend

Probleem – Komt uw mail regelmatig in de spam-map van iemand anders terecht? Dit kan vele oorzaken hebben. Gelukkig zijn een aantal technische zaken eenvoudig uit te sluiten.

Achtergrond – Mailservers op internet zijn strenger geworden en letten extra op technische instellingen van mailservers. Als dit niet correct is afgesteld, kan uw e-mail terecht komen in de map ‘spam’ van de geadresseerde.

Oplossing – Zonder met vermoeiende termen te strooien kunt u snel testen of er iets mis is met de technische instellingen van uw e-mail.

Snel controleren

  1. Surf naar de website van mail-tester (www.mail-tester.com). Deze website toont een e-mailadres: het ‘test e-mailadres’, bijvoorbeeld [email protected].
  2. Stuur een e-mail naar dit adres vanuit uw mailprogramma zoals u gewend bent.
  3. Ga terug naar de website van mail-tester en klik op de knop Check vervolgens je score.

U krijgt een testscore te zien. Schrik niet van een laag ‘rapportcijfer’: het is belangrijk om te begrijpen waarom het cijfer laag uitvalt en daar heeft mail-tester alle informatie over.

En nu?

Onder in beeld toont mail-tester een link naar de testresultaten. Met deze link kunnen wij de technische oorzaak achterhalen. Stuur deze link naar ons door: [email protected].