zo werken categorieën in Gmail

Belangrijke e-mail in Gmail komt niet aan?!

Probleem

Je wacht op een belangrijke e-mail die al binnen had moeten zijn. Je krijgt betalingsherinneringen van bedrijven voor facturen die je nooit hebt gezien. Gebruik je Gmail? Dan is dit een bekend ‘probleem’ en gelukkig eenvoudig op te lossen!

Gmail-categorieën

Gmail plaatst je berichten automatisch in een categorie. Dankzij deze truc vervuilt je Inbox minder snel. Je ontvangt bijvoorbeeld nieuwsbrieven automatisch in de categorie Reclame of Updates. Je belangrijke persoonlijke e-mail komt aan in je Inbox. De Inbox heeft in Gmail de categorie Primair.

Sommige e-mail wordt onterecht in een verkeerde categorie geplaatst. Omdat niemand alle Gmail-categorieën dagelijks afstruint, kun je belangrijke e-mail mislopen.

Zo los je het op!

Controleer bijvoorbeeld één keer per week de Gmail-categorieën Reclame en Updates om te voorkomen dat je belangrijke e-mail mist. Zie je een mailtje dat je liever direct in je Inbox had willen hebben? Sleep het bericht dan naar de categorie Primair. Gmail vraagt om je de actie ook in de toekomst wilt herhalen. Beantwoord deze vraag met Ja en vanaf nu ontvang je de e-mail van deze afzender in je Inbox!

VANIMEDIA verstuurt facturen via MoneyBird. In sommige Gmail-accounts komen onze facturen aan in de categorie Updates (in plaats van Primair). Ontvang je een betalingsherinnering van ons voor een factuur die je nooit hebt gezien? Zorg er dan zelf voor dat onze facturen wél in je Inbox aankomen.

Categorieën volledig uitschakelen? Liever niet, maar het kan wel!

Het is mogelijk om Gmail-categorieën uit te schakelen. Wij raden dit sterk af: je Inbox zal snel vervuilen met nieuwsbrieven en notificaties van je socialmedia. Als je de categorie-functie toch wilt uitschakelen ga je als volgt te werk:

  1. Klik op het tandwiel-icoontje (rechts boven in Gmail).
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Inbox.
  4. Kies bij Inboxtype voor Standaard.
  5. Verwijder bij Categorieën de vinkjes bij Primair, Sociaal, Reclame en Updates.
  6. Bevestig je aanpassingen met de knop Wijzigingen opslaan.