Vergeet u de AVG niet?

Laatste update: 08-05-2018

De ‘algemene verordening gegevensbescherming’ geldt ook voor uw bedrijf. De AVG gaat ons allemaal beter beschermen, maar vraagt van ondernemers. De maatregelen die u moet nemen variëren per bedrijf en bedrijfsvoering. ‘Bewustwording’ lijkt het sleutelwoord van de AVG, maar dit is niet voldoende: als u persoonsgegevens verwerkt, is actie vereist. Dit is slechts één stukje van de AVG. De kans is dus groot dat ook u moet voldoen aan de AVG. Wanneer u als bedrijf of organisatie gegevens van uw klanten verzamelt en/of verwerkt, bent u ervoor verantwoordelijk om dat volgens de nieuwe strengere regels te doen.

Verwerkingsovereenkomst

Als u klant bent bij ons na 25-05-2018 gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden (lees hier) en gaat u akkoord met onze verwerkingsovereenkomst (lees hier).

Website of webshop

Wij zijn geen juristen en leveren geen juridische diensten. Hierdoor is het voor ons onmogelijk om u te adviseren welke stappen u moet nemen om aan de AVG te voldoen. Dit gezegd hebbende kunnen we u wel een paar websites aanwijzen als ‘leestips’. Hiermee krijgt u een goed beeld van de impact van de AVG en mogelijk ook al van de te nemen stappen voor uw bedrijf.

Hulp nodig?

Uiteraard kunt u bij ons altijd terecht voor praktische zaken die betrekking hebben op uw website of webshop, ook rondom de AVG. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van uw privacy policy, nieuwe algemene voorwaarden, verwerkingsovereenkomst of aanpassen van Google Analytics. Uw website gebruikt hoogstwaarschijnlijk Google Analytics. Deze statistieken mag u blijven gebruiken, mits u de juiste instellingen gebruikt. Ook dit kunnen wij voor u controleren en wijzigen. Het aanpassen van Google Analytics-instellingen en alle overige handelingen rondom de AVG voeren wij niet standaard uit. Wilt u dat wij iets voor u onderzoeken of regelen? Neem contact op. We zullen de werkzaamheden begroten en na akkoord inplannen & uitvoeren.

Voorbeelddocumenten

Om met uw website aan de AVG te voldoen moet u een aantal zaken op orde hebben. Zo hebt u o.a. een privacyverklaring en cookiestatement nodig. We hebben een pakketje voorbeelddocumenten klaargezet die u kunt downloaden, aanpassen en aanvullen:

Download hier uw AVG-voorbeelddocumenten »

Hebt u moeite met het plaatsen van de extra informatie op uw website? Stuur de documenten naar ons toe en wij zorgen ervoor dat ze op uw website komen.

Let op: hoewel we de voorbeelddocumenten met zorg hebben samengesteld moet u weten dat wij geen juristen zijn en u dus geen enkele rechten kunt ontlenen aan de voorbeelddocumenten of het gebruik hiervan.

Aan de slag met de AVG

Er zijn meerdere juridische partijen waar u aan kunt kloppen voor een ‘AVG-pakket’. De kosten variëren van een paar tientjes tot enkele duizenden euro’s. Welke partij u moet hebben? Wij zijn geen juristen en hebben hier geen oordeel over. Ons advies: lees u goed in via bovenstaande ‘leestips’ en verdiep u in de materie. Dit is niet leuk (mits u er echt van houdt en veel tijd over hebt), maar wel noodzakelijk want: niets doen aan de AVG = geen optie.

Zoekt u een externe partij die u kan helpen met de AVG? Wellicht kan een van de volgende bedrijven u verder helpen (bedrijven en weblinks zijn afkomstig van Google):

of zoek in Google »

Leestips

Er is (veel te) veel informatie te vinden over de AVG. Het feit dat er ondernemerscursussen zijn om de AVG enigszins begrijpelijk te maken, zegt helaas maar één ding: het is niet eenvoudig. Hieronder enkele leestips  die wij zijn tegengekomen tijdens onze zoektocht om volledig ‘AVG proof’ te worden.

Algemeen

Praktische info

Snelle test (quick scan)