SSL zorgt voor een veilige verbinding

Alles wat u moet weten over SSL

Wat is SSL?

SSL beveiligt de verbinding tussen de browser van uw websitebezoeker en uw website. Zonder SSL is deze verbinding niet veilig. Steeds meer browsers waarschuwen actief als een geldig SSL-certificaat ontbreekt. Dit is dus niet alleen onveilig, maar staat ook onprofessioneel naar uw klanten/websitebezoekers.

Is SSL verplicht voor mijn website?

Er is veel onduidelijkheid over de noodzaak van SSL-certificaten voor websites en webshops. Als we in de wet bescherming persoonsgegevens duiken is het volgende te concluderen:

  • SSL is verplicht voor alle webwinkels/webshops.
  • SSL is verplicht voor alle websites waarop een formulier
    aanwezig is (contactformulier, aanvraagformulier, et cetera).

Advies

Hebt u nog geen SSL-certificaat? Laat het installeren voor uw website of webwinkel. Wij regelen dit traject voor u. Stuur een mail naar [email protected] om het direct te aan te vragen of vul ons contactformulier in.

U kunt ook met ons bellen om uw SSL te regelen: 072 58 172 58.

Het SSL-certificaat is correct geinstalleerd:
de browser toont het bekende ‘groene slotje’.

Geen SSL? De browser van de bezoeker toont een
waarschuwing dat de verbinding niet veilig is.

Wet bescherming persoonsgegevens

In Nederland gaat de autoriteit persoonsgegevens over de naleving van de wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Zij houden toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens en adviseren over nieuwe regelgeving. De autoriteit persoonsgegevens ziet er nauwlettend op toe dat de wetgeving ten aanzien van de beveiliging van het verzenden van informatie via websites wordt nageleefd en is gerechtigd om boetes uit te schrijven die kunnen oplopen tot € 4500.